THIS OR THAT? - BOOK TAG

Beleástam magam a Book Tag kérdéskörbe és elég érdekes dolgokra bukkantam. Áprilisban már volt egy 'Secret Blogger Booktag' bejegyzés, de a felkapott 'This or That?' választós még egyelőre kimaradt, így nézzük, hogy ez könyves témakörben hogyan is néz ki - aztán sorban jöhet majd a többi, ami izgalmasnak tűnt, lementettem:


1. Találkozás a kedvenc szerződdel vagy találkozás a kedvenc karaktereddel?
Ez nehéz, ez nehéz.... nem mindegy, hogy Mr. Darcyval találkoznék szívesebben vagy magával Jane Austennal. Bár ott van a listán L. M. Montgomery és Gilbert Blythe is... Persze elmennék egy randira Adyval, de megismerném Radnótit is. Kíváncsi lennék Emily Bronte-ra, de szívesen eltöltenék egy estét a beat-nemzedékkel is. Ez kegyetlen kérdés, Mindkettőt kérem.

2. Klasszikus vagy újonnan megjelent?
Mindkettő. Szeretem az új kiadásokat, a kortárs szépirodalmat, de úgyanúgy vonzódok az igazi klasszikus iránt is, főleg, hogy hatalmas az elmaradásom és még annyi mindent kellene pótolni. Itt tényleg nem lehet választani,

3. Mi lennél inkább; publikált szerző vagy publikált kritikus?
Publikált szerző. Ez könnyű. Egy regénnyel. 

4. Fiction vagy Non-fiction?
Ha muszáj választani akkor inkább fiction.

5. Vég nélküli ingyenes könyveket szeretnél vagy a kedvenc könyvedben élni?
Úúú. Nem tudom. Csábító gondolat a végtelen mennyiségű ingyen könyv, de arra így is áldozok rendesen, szóval ha lehet akkor inkább belebújnék egy kedvenc könyvembe. Főleg ha lehetne váltogatni: Harry Potter itt jövök. Utána Csodaország, elmennék Óz-hoz, eltöltenék egy napot Westeroson (már ha nem gyilkolnak meg), elmennék egy kalandra Geralttal és Kökörcsinnel, de ugyanígy részt vennék egy bálon Jane Austen bármelyik regényében, aztán beköszönnék Deborah Harkness szereplőihez (Marcus sajnos már foglalt) aztán irány Kanada Anne és Gilbert vidékére. És ezt még oldalakon keresztül tudnám írni.

6. Kedvenc könyv mint film vagy kedvenc könyv mint TV-sorozat?
Inkább film. TV sorozatban az 1-2 évad után úgyis le akarnak húzni róla még egy bőrt - ha sikeres - és elrontják, szóval csalódás lesz a vége. Akkor már inkább egy 2 órás film ami vagy tetszik vagy nem; ha igen, akkor újranézhető, ha nem, akkor pedig mehet a felejtőbe.

7. Ágyban olvasás vagy karosszékben olvasás?
Bárhol. Még mindig vágyok egy olyan ablakbeülös kis kuckóra. Majd egyszer.

8. Könyvtár vagy könyvesbolt?
Szeretem a könyvtárakat, sőt, a Fővárosi Szabó Ervin egy nagy szerelem, mert sok-sok olyan ritkaság van, amit csak ott tudok felkutatni, de ez inkább az egyetemhez szükséges szakirodalomra igaz. A regényeket kényszeresen gyűjtöm, még akkor is nehezen cserélem vagy ajándékozom el őket, ha nem tetszettek. Gyűjtögető vagyok.

És kinek passzolom tovább? @theodora @Süntüske @KönyvekkelSuttogó

0 Megjegyzések